Anda berasa was-was dengan Teknik Clickbank? Sila taip email anda di bawah untuk menerima ulasan serta pendedahan yang lebih terperinci. Email anda akan disimpan dengan selamat dan saya benci spam.

Delivered by FeedBurner

Oct 17, 2008

Berforum Pun Satu Cara Tarik Trafik

Salam Sejahtera,

Dalam mood Syawal yang masih belum luntur ni, saya nak silitkan gak ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri & Maaf Zahir Batin buat pengunjung blog panduan clickbank.

Saya nak citer skit je iaitu mengenai cara tarik trafik ke website anda melalui forum. Kebanyakan daripada anda mesti pernah join mana-mana forum, kan?

Berforum pun merupakan teknik yang ada dibincangkan dalam ebook Kuasa Forum. Anda boleh mendapatkannya kalau mahu mempelajari strategi pemasaran forum lebih mendalam.


Bagi yang belum tau, takper. Saya akan story skit tip-tip yang boleh anda pakai lepas ni. :D


1. Join mana-mana forum yang berkaitan (sama niche) dengan produk yang anda nak promote.

2. Perkenalkan diri anda dengan gaya yang menyenangkan forumer lain. Budak baru belajar lah katakan.

3. Tengok thread yang banyak mendapat replies atau view yang tinggi. Tu tandanya topik tersebut "hot"!

4. Join perbincangan tu. Bersosiallah dengan forumer yang lain. Berforumlah dengan bijak dan sebaik-baiknya bantu jawab pertanyaan forumer yang lain.

5. Bila anda dah dapat reputasi yang baik atau disenangi serta dipercayai ramai, barulah boleh memulakan promote.

6. Promote di bahagian "signature" dan ruangan yang sediakan (pengiklanan).

7. Buatlah review tentang produk tu dengan seikhlas mungkin. Nyatakan kebaikan dan kekurangannya.

8. Ulang langkah 1-7 di forum-forum lain pula.

9. Jangan cepat berputus asa dan teruskan usaha anda tu.


Semoga Anda Sukses!


10 comments:

Anonymous said...

Good blog post! Keep it up!

Tai Zejan
clickbank

Mantra said...

Yup betul tu..
Dah ramai orang dapat jana ribu2 hanya
dari forum yang mereka sertai...

panduancb said...

Mesti Mantra pun sama cam diorang kan. :D

al said...

bak kata upi & ipin "betol, betol, betol"

http://jutawanklik.com/#JLK7752

panduancb said...

al, selain facebook yg ramai org pakai skrg, berforum sentiasa evergreen. :D

Game Copy Software said...

Great Site, Very informative. Thanks


Game Copy Software

Anonymous said...

Overcoming Anxiety Attacks

CIKGU ALIFF said...

ALHAMDULILLAH, ENTRY YG TERBAIK. Banyak saya belajar daripadanya. TQ.

Iklan: TERBAIK daripada saya PROMOSI BEG HIKING, BEG TRAVELING, BEG LAPTOP & LAIN berjenama DEUTER, KARRIMOR & etc. Diskaun Hebat Sehingga 20%. Link —-> http://adf.ly/3jA8C (No Spam)

admin said...

Terima kasih kembali Cikgu Aliff.

Blogger said...

Seeking to join new affiliate networks?
Visit my affiliate directory to look at the ultimate list of affiliate programs.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...