Anda berasa was-was dengan Teknik Clickbank? Sila taip email anda di bawah untuk menerima ulasan serta pendedahan yang lebih terperinci. Email anda akan disimpan dengan selamat dan saya benci spam.

Delivered by FeedBurner

Dec 5, 2008

5 Langkah Untuk Bermula Dengan Clickbank Pt. 2

[ Ini adalah kesinambungan kepada tulisan yang lepas => 5 langkah untuk bermula dengan clickbank. ]


Langkah 2: Mendapatkan pembeli


Menjual pada prospek yang berminat dengan produk digital yang anda promosikan adalah tindakan yang tepat. ;p

Okay, kita ambil contoh produk yang dah dipilih sebelum ni. Iaitu Master Cleanse Secrets 10 Day Diet.

Kerja anda sekarang ialah mencari keyword yang sering digunakan oleh pengguna internet. Ia juga mestilah berkaitan dengan produk tersebut.

Antara keyword yang berkaitan adalah fat loss, weight loss, diet dan seumpamanya. Dalam kes ni, kalau anda google 3 keyword tadi, anda akan dapat result yang terlalu banyak.

Result yang terlalu banyak hanya menyukarkan anda untuk bersaing dengan website/blog lain. Sebaik-baiknya cari result di bawah 500 000. Kalau tak dapat cari, sebagai permulaan carilah keyword yang mempunyai result di bawah 2 juta.


Dapat, tak?


Kalau masih keliru, harap anda study dan buat research pasal keyword ni perlahan-lahan.


Sebagai contoh, saya pilih keyword lemonade diet recipe. Kalau anda lihat, ada lebih kurang 300 000 result. Tak caye? Tengok kat bawah ni...

 
Result yang diperolehi kat sebelah kanan 


Tapi sebelum itu, saya gunakan keyword tool external untuk mencari keyword yang bersesuaian dan memang ada dicari oleh pengguna internet. ;p 


 
Keyword lemonade diet recipe dan keyword lain yang boleh dipakai


Antara tool lain yang sama fungsinya yang anda boleh pakai -



Nanti anda try sendiri, ok?

Langkah seterusnya anda cari lagi keyword yang hampir sama. Nak senang amik saje list keyword yang ada dalam rajah kat atas tu. Pilih dalam 5-10 keyword.

Aaaa... pastikan anda semak (taip) balik keyword yang lain kat google. Lihat hasilnya. Pilih yang resultnya kurang daripada 2 juta. Lagi kurang lagi bagus! (Proses ni makan masa skit)

Oleh sebab proses ni memakan masa, nanti kita sambung lagi......

1 comments:

Blogger said...

New Diet Taps into Pioneering Plan to Help Dieters Lose 15 Pounds in Only 21 Days!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...