Anda berasa was-was dengan Teknik Clickbank? Sila taip email anda di bawah untuk menerima ulasan serta pendedahan yang lebih terperinci. Email anda akan disimpan dengan selamat dan saya benci spam.

Delivered by FeedBurner

Jul 31, 2008

KANDUNGAN UTAMA PANDUAN CLICKBANK

Sebagai permulaan, saya ingin ceritakan apa yang ada di dalam Panduan Clickbank ni. Ada 3 komponen dalam panduan ini iaitu Panduan Asas, Sistem Kajian dan Sistem Trafik.

Pertamanya, saya nak terangkan dulu maklumat yang ada di dalam file panduan asas. Apa-apa benda pun kita buat, mestilah tahu perkara asas dulu kan? Bila dah ada asas yang kukuh, barulah selamba jer melangkah ke peringkat seterusnya. Hehehe.

Antara perkara yang diterangkan dalam panduan asas ni ialah memahami konsep asas affiliate, apa itu affiliate, bagaimana sistem affiliate itu berfungsi dan jenis program affiliate.


Setelah jelas diterangkan semua perkara di atas, tibalah masa untuk tackle mengenali dengan lebih dekat lagi apa itu cinta clickbank!

Mulai saat ini, sesiapa yang belum kenal tetapi nak sangat mengetahui apa itu clickbank, segalanya bakal terjawab. Penerangan mengenai clickbank dan bagaimana ia berfungsi akan ditunjukkan satu persatu kepada kita. :D

Untuk makluman awak, status keahlian clickbank ni ada dua iaitu publisher dan affiliate.

Kalau awak ada produk digital untuk dipasarkan melalui clickbank, bolehlah daftar sebagai publisher. Pendaftaran sebagai publisher akan dikenakan bayaran sebanyak $49.95 untuk pengaktifan. Bayaran ini dikenakan sekali sahaja tau.

Tapi sebelum mendaftar sebagai publisher, haruslah mendaftar sebagai agen affiliate dulu. :p Kemudian, barulah "upgrade" status sebagai publisher.


Kalau nak tahu lebih lanjut dengan cepat mengenai panduan asas ni, boleh belajar ilmu ni dari ebook Panduan Clickbank.

Demi anda, saya akan cungkil lebih mendalam lagi mengenai panduan asas dalam ebook panduan clickbank.


[UPDATE] Jualan ebook panduan clickbank telahpun ditutup. Tapi, anda boleh belajar perkara yang sama melalui teknik berbeza dan lebih fokus menerusi Ebook Teknik Clickbank.

10 comments:

lubukduit said...

Ya! Clickbank adalah lubuk duit di internet.
Rugi tak explore

panduan cb said...

@ lubukduit - btul...btul...btul :D

MyWeblog2u said...

saya ada teknik bagus untuk promote produk Clickbank... cek di sini www.myweblog2u.com

MyWeblog2u said...

Program affiliate di sini http://www.myweblog2u.com/member/

panduan cb said...

MyWeblog2u: I dah tengok website U tu En. Robert. Memang teknik baru. Tak pernah dilihat lagi sebelum ini. :D

Masa ini saya tgh try guna squidoo dan weebly dulu. Nak tengok dulu keberkesanannya.

Mungkin lepas itu baru saya akan cuba teknik U.

Tai Zejan said...

Good blog post! Keep it up!

Tai Zejan
clickbank

MyBizOnline2u said...

guna teknik myweblog2u, blog jadi macam nih utk promote produk clickbank...okey tak ( http://clickbank-catalog-marketplace.blogspot.com ) Link atas dimatikan!

www.myweblog2u.com

panduancb said...

MyBizOnline2u: teknik tu nampak okey. tapi berhasil tak bro?

Game Copy Software said...

Great Site, Very informative. Thanks

Jamal
Game Copy Software

Anonymous said...

Awesome blog post! I loved it!

Mohammad
Overcoming Anxiety Attacks

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...